Buitenkraan aanleggen Haarlem

Wilt u een buitenkraan aanleggen in Haarlem? Wij zijn altijd op korte termijn beschikbaar en helpen u van a tot z, ook wanneer u een monteur wilt inschakelen voor buitenkraan vervangen. Lees hieronder meer over wat wij voor u kunnen betekenen en een stappenplan voor buitenkraan aanleggen. Wilt u een afspraak maken? Bel gerust 023 - 205 35 07.

Buitenkraantje aanleggen: stappenplan

Stap 1: plaats bepalen

De plaats van de kraan is erg belangrijk. Zorg ervoor dat de kraan hoger wordt geplaatst dan de leiding waarop u hem aansluit. Op die manier kan het water er in de winter makkelijk uitlopen wanneer u deze aftapt, zodat er geen bevriezing ontstaat.

Stap 3: leidingwerk voorbereiden

Heeft u al het benodigde materiaal? Let op: wilt u een vorstvrije buitenkraan monteren? Laat u goed informeren over het type buitenkraan dat u aanschaft. Niet alle buitenkranen zijn vorstvrij.
Sluit de hoofdkraan af voordat u begint. Boor vervolgens een gat van 15 mm diep met een klopboormachine en een steenboor in de muur. Maak het gat aan beide zijden iets breder zodat de koppelingen er in passen.

Stap 4: buitenkraan monteren

Zet de muurplaat vervolgens vast aan de koppelingen en bevestig de kraan aan de muurplaat. Wikkel teflontape om het schroefdraad van de kraan voor een waterdichte koppeling. Snijdt dan de bestaande waterleiding door en verbindt deze met de kraan d.m.v. knelkoppelingen en buizen tot aan de buitenmuur.

Stap 5: controleren op lekkage

Controleer op lekkages door eerst de buitenkraan en vervolgens de hoofdkraan open te draaien. Laat het water stromen en draai alles weer dicht. Controleer vervolgens of alle leidingen waterdicht zijn gemonteerd en er geen sprake van lekkage is.

Buitenkraan aanleggen door monteur

Ziet dit er allemaal een beetje te ingewikkeld uit? Laat uw buitenkraan dan aanleggen door een monteur. Onze erkende installateurs weten alles over buitenkraan plaatsen en zien niets over het hoofd. Ook voor douche installatie of lekkage badkamer kunt u ons inschakelen. Neem gerust contact op indien u vragen heeft. Bel 023 - 205 35 07 of vul ons offerteformulier in.