Gootsteen ontstoppen Haarlem

Is uw afvoer verstopt in Haarlem of omstreken? Dan zijn de monteurs van Installatiebedrijf Vosse B.V. u graag van dienst. Wij zullen uw gootsteen ontstoppen. Lees hieronder wat u zelf kunt doen en wat wij anders voor u kunnen betekenen. Of bel ons direct voor 24/7 hulp op 023 - 205 35 07. Wij staan voor u klaar voor gootsteen ontstoppen.

Gootsteen ontstoppen: zelf doen

Er zijn enorm veel hulpmiddelen om zelf een gootsteen te ontstoppen. Is de verstopping oppervlakkig, dan werken deze hulpmiddelen vaak wel. Denk hierbij aan:

  • een rubberen ontstopper;
  • ontstoppingsmiddelen uit de supermarkt;
  • soda-oplossing of azijn en kokend water;
  • sifon verwijderen en leidingen reinigen.

Niet al deze middelen zijn even goed. Vooral chemische ontstoppingsmiddelen raden wij niet aan te gebruiken, omdat ze het leidingwerk kunnen aantasten.

Gootsteen ontstoppen: onze werkwijze

Hoe weet u of de verstopping in Haarlem ernstig is? In het beginstadium zal het water in uw wasbak minder snel wegstromen. Lost u de gedeeltelijke verstopping in uw afvoer niet direct op? Dan zal deze vanzelf overgaan in een volledige blokkade. Het geborrel van de gedeeltelijke verstopping is nu niet meer hoorbaar, maar het water in uw gootsteen loopt op dit moment helemaal niet meer weg. Wij bieden u de oplossing.

Optie 1: ontstoppingsveer

We brengen een ontstoppingsveer de leiding in om de verstopping los te krijgen en weg te halen. Meestal is dit een snelle en effectieve manier om de verstopping op te lossen.

Optie 2: hoge waterdruk

Mocht de verstopping dieper in de leidingen zitten, dan kunnen wij gebruik maken van een hogedrukspuit om de leidingen door te spuiten en te reinigen.

Optie 3: machinaal reinigen

Mocht ook hoge waterdruk niet helpen dan kan onze loodgieter in Haarlem nog overgaan op machinaal reinigen. Wij hebben speciaal apparatuur met speciale kopstukken die we het riool inbrengen en waarmee we de leidingen volledig kunnen reinigen en vrij kunnen maken van verstoppingen.

Afvoer verstopt: oorzaken

Uw afvoer verstopt doordat er dagelijks allerlei zaken worden weggespoeld. Etensresten in de keuken, haren en zeepresten in de badkamer, uw leidingen verwerken dagelijks veel meer dan alleen (afval)water. Het is dan ook niet verwonderlijk dat langzaam maar zeker uw afvoer verstopt raakt. De oplossing is in sommige gevallen eenvoudig. U kunt zichtbaar vuil zelf verwijderen, een plopper gebruiken en de sifon onder de wasbak zelf losmaken en legen. Helpen deze maatregelen niet? Dan kunnen onze mensen uw afvoer vrijmaken en de gootsteen ontstoppen met speciaal gereedschap, zoals hierboven beschreven. Breken is hierbij vaak niet nodig.

Gootsteen ontstoppen: monteur inschakelen

Wilt u uw gootsteen ontstoppen, uw badkamer ontstoppen of uw keuken ontstoppen? Neem contact op met onze installateur in Haarlem door te bellen op 023 - 205 35 07 of gebruik te maken van het contactformulier. Wij helpen u graag!